11.7.08.

Bila jednom jedna rock scena u Smederevskoj Palanci… Six Pack (pakovanje od 6 piva) postoji 12 godina. Od clanova benda razlicitih muzickih usmerenja koji su tada cinili okosnicu rock scene Smed. Palanke, oktobra 1994. okupljen je sastav koji ce nekoliko godina kasnije postati, po misjenju vecine kriticara, kolega i publike najutjecajniji i zasigurno jedan od najboljih punk rock bendova na Balkanu.
Prepoznatljiv po izuzetno energicnom, a opet melodicnom nacinu izrazavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova i poznat po savrsenoj atmosferi na svojim zivim nastupima, Six Pack je jedan od prvih domacih, a svakako prvi domaci underground bend koji je probio granice Srbije i svirao gotovo svugdje gde se svirati moze.
Vec '95. godine, nepunih godinu dana od nastanka benda, Six Pack je odsvirao mini tour po Gr--koj, '98. tronedeljni tour u Holandiji, a ex-Yu republike su lokacije na kojima je sada cesce nego kod kuce.
Zanimljivo je da se ulaznice za koncerte Six Pack u Zagrebu rasprodaju i po 15 dana pre samog koncerta, i to preko interneta bez i jednog zalepljenog plakata.
Ni jednog se trenutka odricuci svojih punkrock stavova, Six Pack je uspeo da napise neke od najlepsih ljubavnih textova u srpskoj rock istoriji i isto tako iskritikuje (pa cesto i popljuje) sve rupe i nedostatke drustva i drzavnog sistema u kome se godinama svi batrgamo kroz svoju diskografiju koja pocinje albumom «Pretnja ili molitva?», zatim nastavlja kultnim albumom «Fabricka greska» koji je doziveo 2 reizdanja, totalno sirovim i beskompromisnim «Minut cutanja», te aktuelnim izdanjem velicanstvenim albumom «Musique», koji se po zvanicnim rezultatima IPS i MAMUT-mega store-a prosle godine kolicinski prodavao rame uz rame sa Zravkom Colicem! Ovih dana, Six Pack je objavio dugo cekani album "Discover" na kome se nalaze obrade omiljenih pesama clanova benda, uglavnom iz osamdesetih godina. Album je sniman preko leta u malom i skromnom studiju u Smed. Palanci i definitivno nece biti posebno promovisan i eksploatisan, jer iako bi mnogi ovakav potez benda tumacili kao komercijalni trzaj - album "Discover" je sniman iskljucivo iz zabave i u cilju da se prekrati vreme do novog autorskog albuma cije snimanje pocinje vec krajem leta.

Članovi:
Miki - guitar, vocal
Bogda - back vocal
Milosh - drums
Djole - bass guitar
Branko - guitar

















Diskografija:
"Pretnja ili molitva?"-Snimano aprila 1995. u tonskom studiju "Go-Go" (Beograd).
"Fabricka greska"-Snimano oktobra 1996. u tonskom studiju "Phantom" (Palanka).
"Minut cutanja"-Snimano u prolece / leto 2000. u tonskom studiju "Cesnjak" (Kragujevac).
"Musique"-Snimano uzivo u pozoristu Smederevska Palanka i dosnimavano u studiju "Academia", Beograd tokom 2004. godine.
"Discover" - Snimano leta 2007. u tonskom studiju "PLUS" (Smed.Palanka)

Izvor:
www.myspace.com/thesixpackband

Zvanična web prezentacija:

www.myspace.com/thesixpackband

0 коментара: